Блог за когнитивни науки и други љубопитности

Недела на современ јапонски филм

Министерство за Култура на Република Македонија, Кинотеката на Македонија и Амбасадата на Јапонија во Скопје ве покануваат на недела на современ јапонски филм.

Програма

Ден/часНасловГодинаРежија
2 октомври
[понеделник]
20 ч.
Насекаде околу нас /
Gururi no koto /
All Around Us /
2008Хашигучи Ријосуке /
Hashiguchi Ryosuke /
3 октомври
[вторник]
20 ч.
Писмата /
Tegami /
The Letters /
2008Шоно Џиро /
Shono Jiro /
4 октомври
[среда]
20 ч.
Скиците од (градот) Каитан /
Kaitanshi jokei /
Sketches of Kaitan City /
2010Кумакири Казујоши /
Kumakiri Kazuyosi /
5 октомври
[четврток]
20 ч.
Мајката на Пекоросу и нејзиниот живот /
Pekorosu no haha ni ai ni iku /
Pecoross’ Mother and her Days /
2013Морисаки Азума /
Morisaki Azuma /
6 октомври
[петок]
20 ч.
Да се биде добар /
Kimi wa ii ko /
Being Good /
2015Ох Мипо /
Oh Mipo /

Локација:
Кинотека на Македонија
ул. Никола Русински бр. 1
1000 Скопје

За отворањето на настанот задолжителна резевација на 02 30 65 968.

Сите проекции се бесплатни.

Facebook страница на настанот.

Имате ли коментар? Напишете го тука:

Вашата е-адреса нема да биде јавно објавена.