Блог за когнитивни науки и други љубопитности

јануари 2017

Замислете дека се наоѓате во концертна сала и оркестарот го свири познатиот концерт за виолина на Вивалди — “Четири годишни времиња”. “Пролетта” завршила пред точно два става, а штотуку започнува феноменалното и брзо престо — последниот музички став од “летото”. Удобно се сместувате во седиштето и со уживање ја слушате…