Блог за когнитивни науки и други љубопитности

јуни 2016

SeeingBelieving

Г-ѓа Викторија ужива во забавата приредена од нејзиниот сопруг, г. Артур. Џагорот на гостите веќе ја исполнува претходно тивката соба и ништо не ја наговестува несреќата која ќе се случи наскоро. Возбуден, г. Артур го соопштува изнадувањето на вечерта — неговиот гостин д-р Рич, хипнотичар. Тој е наемен да ја хипнотизира…