Блог за когнитивни науки и други љубопитности

март 2014

Сместен во срцето на најголемиот остров наречен Хоншу, од архипелагот острови на Јапонија, Токио дише со гради на вистински метрополис. Дванаесет милиони жители сместени во грандиозни бетонски зданија, истовремено ви причинува восхит и илузија. На прв поглед, тоа е развиен економски центар кој ја води светската економија, но ако постоите…